P E R S O O N L I J K E   O N T W I K K E L I N G

We nemen je mee in de leefwijze en samenwerking van de kudde. Hoe leven zij, hoe zorgen ze voor elkaar, hoe werkt leiderschap binnen hun groepsprocessen en wat is hun manier van communiceren? Hun leef- en werkwijze geeft waardevolle informatie en daar kunnen wij mensen ook een hoop van leren. Met hen kun je niet verbaal communiceren. Om met elkaar samen te werken, moet je elkaars gedrag en juiste intentie begrijpen. Door het werken met de kudde paarden krijg je een terugkoppeling van jouw gedrag en communicatie. Hoe reageren de paarden op jou? Welk paard spreekt je aan en welke misschien minder?

 

?

K E N N I S M A K I N G

Nieuwsgierig welke inzichten de paarden voor jou hebben? Kies dan voor deze kennismaking met de kudde, waar je ons kunt ontmoeten. Een kennismaking kan ook een voorbereiding zijn als je overweegt het zes maanden programma te volgen, maar kan ook een eenmalige inspiratiesessie voor je zijn. In deze kennismaking ontvang je:

 • Uitleg over de werkwijze van de kudde
 • Een eerste ontmoeting met de kudde paarden
 • Een terugkoppeling van jouw gedrag en communicatie in die ontmoeting
 • Jouw interpretatie; welke paard spreekt je wel (of niet) aan?
 • Een kort moment van zelfreflectie

Trainer: Evelien Olyslagers 

D U U R :   É É N  U U R

?

Z E S   M A A N D E N   P R O G R A M M A

De kudde leeft en werkt samen vanuit vertrouwen. Er gaat een heel proces aan vooraf om dat vertrouwen in elkaar te krijgen. We doorlopen de vijf fases richting vertrouwen:

 • Het ontmoeten van jezelf én de ander
 • Het leren kennen van jezelf en de ander
 • Om jezelf én de ander vervolgens te kunnen waarderen
 • Waar een ieder zijn veiligheid vind om zichzelf te mogen zijn
 • En vertrouwen in jezelf én de ander kan ontstaan.
  Met alle kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten die een ieder bij zich draagt.

Trainer: Evelien Olyslagers 

D U U R :   V I J F   X   T W E E   U U R

W O R K S H O P S

Wil je liever een groepsworkshop volgen? We organiseren regelmatig thema workshops, waar je aan kunt deelnemen zoals de kennismaking met Paardeninzichten waarin we je meenemen in de leefwijze en samenwerking van de kudde op basis van vertrouwen. Ook organiseren we regelmatig verbindingsdagen waarin we de aanwezigheid van paarden combineren met bijvoorbeeld een klankschaalsessie, yoga en een kampvuursessie  » kijk in de agenda voor de mogelijkheden.

O V E R   P A A R D E N I N Z I C H T E N

Middenin de randstad, omringd door grote steden als Den Haag en Rotterdam, ligt Paardeninzichten geheel verscholen in natuurgebied het ‘Bieslandse bos’. De paarden leven altijd buiten en in kuddeverband, zodat ze voldoende bewegingsvrijheid en sociaal contact hebben. Doordat zij kunnen voldoen aan hun natuurlijke behoeften, blijven ze fysiek en mentaal in balans en zijn ze in staat waardevolle Paardeninzichten te geven. Naast de kudde paarden en deze idyllische plek, hebben we natuurlijk ook een team van mensen. Iedereen geeft vanuit zijn eigen expertise en op professionele wijze inzichten tijdens de trainingen en activiteiten » Meer over Paardeninzichten

V O L G   O P   S O C I A L   M E D I A