P E R S O O N L I J K E   &   O R G A N I S A T I E   O N T W I K K E L I N G

Als je vertrouwde manier van communiceren niet meer mogelijk is, wat doe jij dan?
Wanneer je niet meer met woorden kunt communiceren, zul je jezelf op andere wijze moeten uiten. Je non-verbale communicatie en intentie spelen daarbij een belangrijke rol. Eigenlijk spelen ze in communicatie altijd een belangrijke rol, maar we zijn ons er niet altijd van bewust. Een paard vraagt in samenwerking om congruentie. Wanneer je iets anders doet, dan je werkelijk voelt of zegt, ben je voor de kudde onveilig om mee samen te werken. Het systeem van de kudde is namelijk opgebouwd door duidelijke taken en functies te verdelen die gebaseerd zijn op individuele kwaliteiten. Hierdoor ontstaat een samenwerking vanuit vertrouwen waarbij ieder paard in de kudde weet wat hij wél en niet kan toevoegen. Een ‘verkeerde’ functie op je nemen, betekent dat de kudde mogelijk in gevaar kan komen. Een mooi inzicht van dit natuurlijke proces is het systeem dat gebaseerd is op persoonlijke leiderschap en het samenbrengen van individuele kwaliteiten zonder dat daar woorden voor nodig zijn. Ieder paard maakt zijn functie op een actieve, maar ook op een passieve manier zichtbaar. Een paard is namelijk in staat is om zelf naar achter te stappen en een functie over te geven aan een ander paard, als dat beter is voor de gehele kudde.

De kudde geeft je inzichten over persoonlijk- en groepsleiderschap, het begrenzen van je eigen ruimte, de verbinding met jezelf én de ander, het kiezen van jouw eigen plek binnen de groep en het samenleven- en werken vanuit vertrouwen. Door het werken met de kudde paarden, ontvang je een terugkoppeling van jouw gedrag, communicatie en interpretatie. Ervaring en zelfreflectie staan in alle activiteiten centraal.

?

P E R S O O N L I J K E   O N T W I K K E L I N G

Wil jij individueel aan het werk met de paarden? Kies dan voor een kennismaking met de kudde of volg een individueel programma van zes maanden waarin je vijf fases doorloopt richting vertrouwen. Vertrouwen in jezelf met alles wat jij bij je draagt. Laat je inspireren door de kudde als leermeester.

?

T E A M-  E N  O R G A N I S A T I E O N T W I K K E L I N G

Ga samen aan het werk met de kudde en ontvang een terugkoppeling van jullie communicatie, samenwerking en interpretatie. Wat doet jullie inbreng met het groepsproces van de kudde? Welke rol pakt ieder voor zich? Met welk paard werk jij gemakkelijk en welk paard geef je liever aan een collega over?

V O L G   O P   S O C I A L   M E D I A