O V E R    P A A R D E N I N Z I C H T E N

Als je vertrouwde manier van communiceren niet meer mogelijk is, wat doe jij dan?
Wanneer je niet meer met woorden kunt communiceren, zul je jezelf op andere wijze moeten uiten. Je non-verbale communicatie en intentie spelen daarbij een belangrijke rol. Eigenlijk spelen ze in communicatie altijd een belangrijke rol, maar we zijn ons er niet altijd van bewust. Een paard vraagt in samenwerking om congruentie. Wanneer je iets anders doet, dan je werkelijk voelt of zegt, ben je voor de kudde onveilig om mee samen te werken. Het systeem van de kudde is namelijk opgebouwd door duidelijke taken en functies te verdelen die gebaseerd zijn op individuele kwaliteiten. Hierdoor ontstaat een samenwerking vanuit vertrouwen waarbij ieder paard in de kudde weet wat hij wél en niet kan toevoegen. Een ‘verkeerde’ functie op je nemen, betekent dat de kudde mogelijk in gevaar kan komen. Een mooi inzicht van dit natuurlijke proces is het systeem dat gebaseerd is op persoonlijke leiderschap en het samenbrengen van individuele kwaliteiten zonder dat daar woorden en contracten voor nodig zijn. Ieder paard maakt zijn functie op een actieve, maar ook op een passieve manier zichtbaar. Een paard is namelijk in staat is om zelf naar achter te stappen en een functie over te geven aan een ander paard, als dat beter is voor de gehele kudde.

 D E   L O CA T I E

De kudde leeft middenin de randstad, omringd door grote steden als Den Haag en Rotterdam, geheel verscholen in natuurgebied het ‘Bieslandse bos’. De paarden leven altijd buiten en in kuddeverband, zodat ze voldoende bewegingsvrijheid en sociaal contact hebben. Doordat zij kunnen voldoen aan hun natuurlijke behoeften, blijven ze fysiek en mentaal in balans en zijn ze in staat waardevolle Paardeninzichten te geven.

 D E   K U D D E

De kudde bestaat op dit moment uit vijf paarden. Doordat ieder paard zijn eigen karakter heeft en dus op zijn eigen manier bijdraagt aan de kudde geeft dat hele waardevolle Paardeninzichten. Daarnaast zal het ene paard iets anders bij je oproepen dan het andere paard. We stellen de paarden hieronder aan je voor, maar we vertellen je natuurlijk nog niet teveel over de verschillende karakters. Daarvoor nodigen we je uit om de paarden te ontmoeten.

Jafar

Jafar

Barberousse

Barberousse

Marty

Marty

Madras

Madras

Remy

Remy

 D E   M E N S E N

Naast de kudde paarden en deze idyllische plek, hebben we natuurlijk ook een team van mensen. Iedereen geeft vanuit zijn eigen expertise op professionele wijze inzichten tijdens de trainingen en activiteiten.

Evelien Olyslagers

Evelien Olyslagers

Oprichtser, trainer

Evelien is oprichtster van Paardeninzichten en afgestudeerd als gedragsdeskundige tussen mens en paard. Ze organiseert de trainingen en activiteiten rondom Paardeninzichten en werkt als trainer persoonlijke- en organisatieontwikkeling. Evelien ziet de kleine signalen tussen mens en paard ontstaan. Doordat ze de juiste vragen stelt, kun je de vertaling maken naar jezelf en de omgeving.

Paula Koedijk

Paula Koedijk

Trainer

Paula is eigenares van Madras en werkt als trainer team- en organisatieontwikkeling. Haar kennis en ervaring als interim-manager combineert ze met waardevolle Paardeninzichten. Paula laat je op een natuurlijke manier zien dat wij, mensen, allemaal door onze eigen kijkbril naar de wereld kijken. Door welke bril jij kijkt, door welke bril je collega kijkt en hoe je dat in elkaar kunt waarderen.

Martine van de Burg

Martine van de Burg

Pedagoog

Martine is pedagoog en eigenaresse van Marty. Ze combineert werk en hobby door het begeleiden van de kindercursussen met paarden. Door haar kennis en ervaring als pedagoog ziet ze precies wat een kind nodig heeft. Ze kan hierdoor op een speelse wijze het kind ontwikkelen met behulp van de paarden. 

Gé Kleijweg

Gé Kleijweg

Landlord

Je zou denken dat Gé als landlord iedere dag in de hangmat onder de kastanjeboom ligt, maar niets is minder waar. Gé zorgt ervoor dat zowel dier als mens, puur natuur kunnen genieten van deze plek. Hij brengt je in de drukke omgeving van de randstad naar 1G(é), back to basic, terwijl het je aan niets ontbreekt. 

V O L G   O P   S O C I A L   M E D I A