NIEUW PAARD IN DE KUDDE #DEEL11

Uiteindelijk zie je dat Remy meedoet in de kudde en dit gebeurde dus al na een aantal dagen. Ze verplaatsen zich en Remy sluit aan bij de kudde. Binnen een hele korte tijd maakt Remy al onderdeel uit van de kudde. Hij gaat zelfs al liggen, wat betekent dat hij zich redelijk veilig voelt bij de kudde. Uiteindelijk zie je een heel mooi rustig plaatje van een ongestoorde kudde. Binnen een week is er zoveel duidelijkheid, dat ze allemaal weten hoe het zit. Vanaf dit moment is er niets meer verandert. Remy hoort erbij, hij heeft het huidige kuddesysteem gerespecteerd en mag nu zijn inbreng doen.  Het is een paard met veel rust en leiderschapscapaciteiten. Het zou me niets verbazen als Remy uiteindelijk een leiderschapsrol krijgt in de kudde. Hij laat zien dat hij er staat, maakt zichzelf zichtbaar, hij laat zich ook niet uit de kudde zetten en doet graag mee. Maar hij heeft dit wel met heel veel respect naar de kudde toe gedaan. Het hele proces kan gemiddeld zo’n negen maanden duren en daarom geven we de kudde ook altijd de tijd. Ook bij ons mensen schijnt het gemiddeld negen maanden te duren voordat alles bekend en vertrouwd is. Een nieuwe werkomgeving, nieuwe collega’s, nieuwe werkzaamheden.

In negen jaar tijd heb ik niet eerder gezien dat het systeem zo snel duidelijk was en dat er al zo snel rust heerste. Enerzijds zal dit komen door het huidige kuddesysteem, de manier van leiderschap die genomen is, de duidelijkheid die Jafar meteen vanaf het begin gaf. Anderzijds kwam dit door Remy zijn karakter. Hij heeft laten zien dat hij onderdeel wilde uitmaken van de kudde, maar respecteerde ook hun werkwijze. Wij genieten van de kudde in deze samenstelling.

Dit was het laatste filmpje en ik hoop dat je genoten hebt van alle filmpjes die we afgelopen tijd hebben gedeeld. Wil je de kudde ontmoeten? Maak dan een afspraak voor een kennismaking met de kudde.