NIEUW PAARD IN DE KUDDE #DEEL10

Remy mag inmiddels in hetzelfde weiland komen. Je ziet hem op dit filmpje zoeken naar de ruimte die hij mag nemen en de ruimte die hij moet geven. Je ziet heel mooi hoe hij zoekt naar de grens. Waar kan ik staan? Hoe dichtbij mag ik komen? Mag ik al dichterbij komen dan voorheen? En respecteert de kudde dit van mij? Vervolgens zie je dat Jafar aan komt lopen. Dan begint de hele kudde te bewegen en zie je dat Remy weer ruimte geeft aan de kudde en achteraan aansluit. Er is even een klein contact momentje met Madras. En omdat ik uiteindelijk met de camera beweeg, zie je dat Remy ook gaat bewegen. Want beweging zorgt voor beweging. Je ziet dat hij dichterbij komt en dat hij aan het aftasten is.  Vervolgens gaan Jafar en Barberousse lopen en je ziet dat Remy mee loopt. Hij gaat achter Jafar langs en let op zijn rechteroor die gericht is op Jafar. Hij kijkt of hij al contact kan zoeken met Jafar. Opnieuw zie je zijn zoektocht en tevens vraag aan Jafar. Mag ik in de buurt komen en waar ligt de grens?  Hij loopt heen en weer, draait rondjes, draait zich van Jafar af en draait zich weer naar hem toe. Deze manier van lichaamstaal, het naar je toedraaien, is groter dan het wegdraaien. Op een gegeven moment zie je dat Jafar aangeeft dat hij te dichtbij komt. Je ziet Remy daar ook direct op reageren en geeft ruimte. Dit is de aftast fase.  Waar ligt de nieuwe grens van Jafar? Mag ik iets meer contact maken? Hoeveel ruimte mag ik nemen en hoeveel ruimte moet ik Jafar nog geven? Je ziet Barberousse op een afstandje kijken. Hij bemoeit zich niet met dit proces. Dit is iets tussen Jafar en Remy. Het is een mooie stap waarin Remy steeds meer onderdeel begint te worden van de kudde.