K W A L I T E I T   &   V E I L I G H E I D

In contact komen met een paard, en zelfs met een kudde, roept ook vragen op. Paarden zijn vluchtdieren, ze kunnen onvoorspelbaar reageren en als je geen kennis en ervaring met paarden hebt, zijn de risico’s lastig in te schatten. Laat staan dat je daarop kunt anticiperen.
 
Jouw veiligheid ligt in handen van ons professionele team. Een afgestudeerd paardencoach hoeft geen ervaring met paarden te hebben. Het is een opleiding die iedereen (ook zonder eerdere kennis en ervaring met paarden) kan volgen. Paardeninzichten combineert diverse expertises altijd met de kennis en ervaring van Evelien Olyslagers, waardoor we de veiligheid kunnen waarborgen.
  • 26 jaar ervaring in de omgang met paarden
  • 10 jaar werkervaring met gedragsproblemen bij paarden
  • Drie jarige studie ‘international school for professional horsemanship’ (ISPH) te Meerle (België)
  • Afgestudeerd als gedragsdeskundige tussen mens en paard, 2Moons (Rotterdam)

Ons team is dagelijks onderdeel van de kudde
Daarnaast zijn wij dagelijks in en rondom de kudde paarden. We kennen hen karakters door en door, dus we weten ook wat zij wel of niet fijn vinden. We zien de kleine signalen die een paard geeft. Want juist die kleine signalen zien, geeft informatie over het gedrag dat volgt. We zien precies wanneer hun energielevel verandert. We werken met een kudde van vijf paarden, waardoor onze paarden de ruimte krijgen om in én uit te stappen. Ze bieden zich zelf aan, maar kunnen bijvoorbeeld ook weglopen terwijl we met de kudde werken. Een paard geeft hier zijn grens en behoeften aan en wij luisteren daar naar. Juist dat zijn al mooie inzichten die we vaak direct meenemen tijdens de trainingen. Het zorgt ervoor dat een paard zich gehoord voelt, waardoor ‘ongewenst’ gedrag niet ontstaat.

 
 
Huisvesting en natuurlijke behoeften van paarden
Wellicht denk je dat de ruimte en vrijheid die de kudde heeft, juist minder veilig is om tussen te staan. Doordat we onze paarden op een zo natuurlijk mogelijke manier houden, is er minder risico. De kudde krijgt 24 uur per dag bewegingsvrijheid, sociaal contact en voldoende voedsel. Dit zijn de basisbehoeften van een paard. Wanneer je deze basisbehoeften beperkt kan een paard een gedragsverandering krijgen. De kudde heeft de ruimte om te spelen, rennen, eten, slapen etc. wanneer zij willen. Hierdoor blijven ook zij fysiek en mentaal in balans en zijn ze in staat waardevolle Paardeninzichten te geven.
 
 
Aantal werkuren voor de paarden
De paarden zijn niet dagelijks met groepen aan het werk. Het werk wat we doen is ook belastend voor hen. Dat kan en is helemaal geen probleem, mits je hun niet overvraagt. Het werk heeft invloed op hun groepsproces, maar ook op het individuele paard. Het werken met de kudde, mag nooit ten koste gaan van de paarden. Dit zorgt ervoor dat onze paard niet vanuit frustratie reageren, omdat ze niet overvraagd worden.
 
Onze werkwijze zoals hierboven beschreven zorgt ervoor dat we veiligheid én kwaliteit kunnen bieden. Voor zowel mens als paard.
 

V O L G   O P   S O C I A L   M E D I A