Individuele kindercursus

Tussen een kudde paarden en middenin de natuur zijn en leren over de taal, de manier van leven en het contact dat paarden maken. Onbewust leren kinderen wat hun kwaliteiten zijn, wat ze wel of niet leuk vinden en hoe ze voor zichzelf mogen kiezen. Ze leren ook wat anderen graag willen want paarden geven namelijk niet altijd het gewenste antwoord. Het is een leuke ervaring en daarnaast is het goed voor de ontwikkeling van het kind. Denk bijvoorbeeld aan onzekerheid of faalangst. Door hun kwaliteiten te ontdekken kan onzekerheid plaatsmaken voor zekerheid. Door iets nieuws te ondernemen leren kinderen uit hun comfortzone stappen dat ze minder angstig maakt. Doordat ze volledig zichzelf mogen zijn, tijd krijgen voor hun eigen ontwikkeling en fouten mogen maken ontstaat zelfvertrouwen. Als ouder kun je erop vertrouwen dat het kind onder deskundige begeleiding veilig is. Ervaring met paarden is niet nodig.

De activiteiten zijn:

  • Contact met paarden
  • Leren over communicatie van dieren
  • De leider zijn en de leider volgen
  • Samenwerken met de paarden
  • Verzorging paarden en hun leefomgeving
  • Paardrijden door het bos
  • Lichaamstaal

Praktische informatie
Wanneer:
n.o.t.k. op dinsdag, woensdag of donderdagmiddag na schooltijden
Duur: Vijf keer á 1,5 uur
Kosten: € 295,-
Locatie: De kudde leeft in het Bieslandse bos. Een natuurgebied tussen Delft – Den Haag – Rotterdam. (Routebeschrijving volgt per email)
Ervaring met paarden is niet nodig.

 

BEKIJK OOK:

De groepscursus ‘Ik begrijp de paardentaal’ bestaat uit een basis- en een vervolgcursus. We doen diverse opdrachten en oefeningen met de paarden én met elkaar. Na afloop ontvangen de kinderen een certificaat ‘Ik begrijp de paardentaal’.
Meer info →