Individuele cursus

Wanneer paarden elkaar ontmoeten ontstaat een kudde. Met een eigen kwaliteit en eigen karakter leren de paarden elkaar kennen. Ieder paard vind zijn eigen rol binnen de kudde. Alle paarden waarderen elkaar, ook wanneer een paard niet als eerst de leiding zal nemen. Ook dát paard zorgt ervoor dat er binnen de kudde veiligheid ontstaat. Wanneer ontmoeten, kennismaken, waarderen en veiligheid samenkomen ontstaat vertrouwen. Vertrouwen om te weten wie jij bent, wie de ander is en wat een ieder toevoegt aan de kudde. Wanneer er vertrouwen is ontstaat er een natuurlijke samenleving.


Mijn aanbod is ontstaan vanuit bovenstaand inzicht dat de paarden mij gaven vanuit de samenleving en samenwerking als kudde. Dezelfde stappen kun jij samen met mij en de paarden maken binnen jouw persoonlijke ontwikkeling. Je begint een eerste kennismaking altijd met het ontmoeten van de kudde paarden waarin zij jou de eerste inzichten meegeven. Wanneer je het hele traject wilt doorlopen verdelen we dit over (gemiddeld) zes maanden.

 

Ontmoeten
Je ontmoet de kudde paarden dat jou eerste inzichten geeft in hun samenleving en samenwerking. We maken contact met de kudde en de paarden zullen reageren op jouw non-verbale communicatie. De paarden kunnen vanuit de emotionele intelligentie ook reageren op jouw emoties en gevoelens. Wanneer je alleen communicatie inzichten wilt ontvangen zullen we alleen daar aandacht aangeven.

Leren kennen
Wanneer je weet wie de ander is, wil dat niet zeggen dat je elkaar ook écht kent. Dat is een belangrijk inzicht dat de paarden geven vanuit hun samenleving. We kunnen nooit een veilige kudde vormen als we jou niet echt kennen. De paarden geven je inzichten in je kwaliteiten, je valkuilen en ontwikkelpunten. Ze vertellen je ook wie zij zijn, wat hun rol binnen de kudde is en waar ze liever een ander voor inzetten.

Waarderen
Als je weet wat je kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten zijn, wil dat niet zeggen dat je dat ook waardeert in jezelf. Anderen kunnen je nog zo goed vinden, maar wanneer je dat zelf niet voelt draag je dat ook niet uit. De paarden helpen je om jezelf te waarderen in alles wat jij bij je draagt. Zij mogen namelijk altijd zichzelf zijn en laten hun rol binnen de kudde duidelijk zien.

Veiligheid
Voel je je veilig om jezelf te mogen zijn met alles wat je bij je draagt. Durf jij je kwaliteiten in te zetten? Durf jij je valkuilen en ontwikkelpunten te benoemen? Zodra veiligheid ontstaan is er erkenning over dat wat je werkelijk voelt. De paarden zien dat je congruent bent waardoor je aan mag sluiten bij de kudde. Wij maken de vertaling naar je dagelijks leven want hoe kun je deze inzichten ook echt toepassen?

Vertrouwen
Wanneer ontmoeten, kennismaken, waarderen en veiligheid samenkomen ontstaat vertrouwen. Vertrouwen om te weten wie je zelf bent, wat je kwaliteiten zijn, wat jij graag wil en ook wat je niet wilt. De kudde bestaat ook uit meerdere paarden met ieder zijn eigen kwaliteit. Vertrouwen heb je pas op het moment dat je zelf weet wat je wel en niet wilt en daarvoor zijn de vorige stappen nodig. Door je leven hierop in te richten zul je beter in je vel komen. Vele mensen ervaren zelfs dat mentale en fysieke problemen hierdoor minder worden of zelfs verdwijnen. Heb jij het vertrouwen om de inzichten toe te passen in het dagelijks leven?

Praktische informatie:
Duur:
5 x twee uur
Kosten: € 650,00
Locatie: De kudde leeft in het Bieslandse bos. Een natuurgebied tussen Delft – Den Haag – Rotterdam. (Routebeschrijving volgt per email)
Ervaring met paarden is niet nodig.
Wanneer je vast loopt in je werk is het mogelijk dat dit traject vergoedt wordt door de werkgever.

 

Maak een afspraak

Wil je liever eerst een eenmalige kennismaking afspreken? Bekijk hier.