A G E N D A

We mogen weer beginnen met onze activiteiten. Uiteraard houden we ons aan de 1,5 meter afstand. Wie dezelfde afstand graag met de kudde houdt, kan meteen oefenen met ruimte aangeven middels non-verbale communicatie 🙂 

?

BASISCURSUS ‘IK BEGRIJP DE PAARDENTAAL’ (KIDS)

01-07-2020 (VOL)
22-07-2020  (VOL)
30-09-2020 (BESCHIKBAAR)

In deze cursus nemen we kinderen mee in de leefwijze van de kudde paarden. Wat is het natuurlijk gedrag van paarden? Hoe communiceren paarden met elkaar? Hoe werkt de communicatie tussen kind en paard? We gaan aan de slag met lichaamstaal. Wat gebeurt er wanneer je lichaamstaal klein, terughoudend of heel groot is? Wat is het verschil tussen een rustige en een drukke benadering? Ieder kind leert in deze cursus het paard te begrijpen én ze leren wanneer het paard hen begrijpt. (On)bewust leren kinderen ook heel veel over zichzelf én elkaar. Thema’s:

 

 • Kennismaken met diverse type paarden
 • De samenwerking van de kudde
 • Het begrijpen van de paardentaal
 • De communicatie tussen kind en paard
 • Leiderschap tussen kind en paard
?

VERVOLGCURSUS ‘IK BEGRIJP DE PAARDENTAAL’ (KIDS)

15-07-2020 (VOL)
05-08-2020 (VOL)
14-10-2020 (BESCHIKBAAR)

Na de basiscursus leren kinderen het verschil tussen diverse typen paarden. Want ieder paard is anders en vraagt ook om een andere benadering. Hoe herken je verschillende typen paarden en hoe kun je daarmee omgaan? Kinderen leren hoe ze leiding nemen en vertrouwen geven. We laten zien hoe de verschillende paarden reageren op spannende voorwerpen. Op deze manier weten kinderen wat de natuurlijke reactie is, wanneer zich voor een paard een spannende situatie voordoet. Hierdoor kunnen zij op zo’n moment beter inspelen op de behoefte van het paard. Thema’s:

 

 • Hoe een paard leert
 • Het herkennen van diverse typen paarden
 • De omgang met die verschillende paarden
 • Hoe reageert een paard als hij iets spannend vind?
 • Leiding nemen en vertrouwen geven

Datum: 1 juli (VOL), 22 juli (VOL), 30 september 2020 (BESCHIKBAAR)
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Leeftijd: t/m 12 jaar
Kosten: € 35,00
De basis- en vervolgcursus bedraagt samen € 65,00

Datum: 15 juli (VOL), 5 augustus (VOL), 14 oktober 2020 (BESCHIKBAAR)
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Leeftijd: t/m 12 jaar
Kosten: € 35,00
De basis- en vervolgcursus bedraagt samen € 65,00

?

ONLINE KINDERCURSUS ‘IK BEGRIJP DE PAARDENTAAL’

20-07-2020

Wil je dat jouw zoon of dochter meer leert over paardentaal en de omgang met paarden? Of ken je kinderen die dit super leuk vinden?! De online cursus “Ik begrijp de paardentaal” duurt 3 weken en bestaat uit leerzame filmpjes, foto’s en vragen over gedrag, omgang en communicatie met paarden. Je ontvangt de cursus per email en kinderen kunnen de cursus op hun eigen moment volgen. Inhoud van de cursus:

 • Natuurlijk paardengedrag
 • De leefwijze van de kudde
 • Paardentaal begrijpen
 • Leiderschap
 • Lichaamstaal
 • Verschillende paardenkarakters
?

VERBINDINGSDAG: ‘DE KLANK VAN DE KUDDE’

27-08-2020

We starten de eerste verbindingsdag met paarden, sjamanendrums en klankschalen. Onder begeleiding van Evelien Olyslagers en Barry Voeten. Barry geeft workshops met geluid en energie. De oefeningen die hij aanbiedt maken spiritualiteit op een aardse manier toegankelijk voor een breed publiek. Evelien begeleidt je met de paarden. Er ontstaat een verdiepende verbinding tussen jou en het paard, doordat er geen verbale communicatie mogelijk is.

Wanneer je aankomt starten we de ontmoeting in een cirkel. We doen een oefening om te kunnen landen. Barry neemt je mee in het vinden van je eigen klank, middels een sjamanendrum of klankschaal. Daarna leggen we de instrumenten even opzij, want je mag de paarden ontmoeten. Je maakt contact met hun zonder verbale communicatie, waardoor je elkaar op een diepere laag ontmoet. Daarna gaan we het geheel verbinden. Jij, de klanken én de paarden. Het moment waar alles samenkomt.

Start: 20 juli 2020 (kinderen kunnen de cursus op ieder gelegen moment doen)
Leeftijd: t/m 12 jaar
Kosten: Actieprijs € 25,00 (50,00)

Datum: 27 augustus 2020
Tijd: 13.00-16.30 uur
Kosten: € 67,50
Er is plaats voor 6 tot 8 deelnemers

O V E R   P A A R D E N I N Z I C H T E N

Middenin de randstad, omringd door grote steden als Den Haag en Rotterdam, ligt Paardeninzichten geheel verscholen in natuurgebied het ‘Bieslandse bos’. De paarden leven altijd buiten en in kuddeverband, zodat ze voldoende bewegingsvrijheid en sociaal contact hebben. Doordat zij kunnen voldoen aan hun natuurlijke behoeften, blijven ze fysiek en mentaal in balans en zijn ze in staat waardevolle Paardeninzichten te geven. Naast de kudde paarden en deze idyllische plek, hebben we natuurlijk ook een team van mensen. Iedereen geeft vanuit zijn eigen expertise en op professionele wijze inzichten tijdens de trainingen en activiteiten » Meer over Paardeninzichten

V O L G   O P   S O C I A L   M E D I A