A G E N D A

Uiteraard houden we ons aan de maatregelen en de 1,5 meter afstand. Wie dezelfde afstand graag met de kudde houdt, kan meteen oefenen met ruimte aangeven middels non-verbale communicatie 🙂

?

‘HET PAARD EN IK’ – DOORGROEI CURSUS VOOR KIDS 

Start 28-10-2020

Kinderen die de basis- en vervolgcursus hebben gevolgd, hebben een certificaat “Ik begrijp de paardentaal” ontvangen. Nadat de kinderen heel veel weten over paardentaal, kunnen de kinderen door middel van ervarend leren doorgroeien om al het geleerde eigen te maken. In de cursus zijn zowel individuele en groepsopdrachten met paarden en het individuele en het groepsproces van de kinderen is leidend. Hoe ben je de leider van de kudde? Hoe kun je meebewegen met de kudde? We doen een rollenspel waar ze diverse karakters van de paarden spelen en ook diverse taken uit de kudde oefenen.

Wie ben ik? Wie is het paard? Wat wil ik? En wat wil het paard? En vervang het woord ‘paard’ ook eens voor een ‘ander kind’. Want onbewust leren kinderen niet alleen over paarden, maar ook zoveel over zichzelf en de ander. Dier of mens… Tijdens de cursus kijken we ook naar het niveau van de kinderen, maar ook naar hun behoeften. Op een leuke en speelse manier leren ze veel over de paarden, maar ook over zichzelf en elkaar. De cursus bestaat uit zes middagen van twee uur.

?

VERBINDINGSDAG: ‘JOUW AUTHENTIEKE VERHAAL’

30-10-2020 (wordt verzet i.v.m. de huidige maatregelen)

Paarden zijn meesters in het maken van verbinding. Met zichzelf, met hun omgeving en ook met jou. Wanneer jij echt kunt  Z I J N  zul je die verbinding ook ervaren. Tijdens deze dagen nodigen we je uit om in verbinding te komen met jezelf, met de paarden en met hun natuurlijke omgeving. Naast de paarden verbinden we deze middag ook met een andere workshopgever. Hierdoor krijgt iedere middag een eigen thema met een hele waardevolle toevoeging.

Ontdek waar je voor staat. Aan de hand van trotse verhalen deel je jouw authentieke verhaal. Met jezelf en de groep. Want verhalen vertellen verbindt. Samen met de kudde paarden ga je ontdekken wanneer je echt en oprecht vertelt vanuit jouw kern. We gaan ze niet mooier maken dan ze zijn. Een paard reageert namelijk op incongruentie. Komt jouw non verbale communicatie niet overeen met de woorden die je spreekt? Dan zullen zij geen verbinding met je maken. Een paard vraagt altijd om jezelf te zijn. Met alles wat jij bij je draagt. Juist dat brengt veiligheid in de kudde. Hoe dat precies werkt ervaar je allemaal tijdens deze verbindingsdag.

Data: 28 oktober, 18 november, 2 december, 16 december 2020 en 6 januari, 20 januari 2021
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
Kosten: € 195,00

Datum: 30 oktober 2020
Tijd: 13.00-16.30 uur
Kosten: € 67,50
Er is plaats voor 6 tot 8 deelnemers
Deze cursus wordt verzet i.v.m. de huidige maatregelingen

?

VERBINDINGSDAG ‘DE KLANK VAN DE KUDDE’

26-11-2020

Na een eerste geslaagde verbindingsdag in augustus staat de tweede op de planning. Wederom met paarden, sjamanendrums en klankschalen. Tijdens deze middag nodigen we je uit om in verbinding te komen met jezelf, met de paarden en met hun natuurlijke omgeving. Wanneer jij echt kunt Z I J N  zul je de verbinding ook ervaren. Wanneer je aankomt starten we de ontmoeting in een cirkel. We doen een oefening om te kunnen landen. Barry neemt je mee in het vinden van je eigen klank, middels een sjamanendrum of klankschaal. Daarna leggen we de instrumenten even opzij, want je mag de paarden ontmoeten. Je maakt contact met hun zonder verbale communicatie, waardoor je elkaar op een diepere laag ontmoet. Daarna gaan we het geheel verbinden. Jij, de klanken én de paarden. Het moment waar alles samenkomt. 

?

ONLINE KINDERCURSUS ‘IK BEGRIJP DE PAARDENTAAL’

20-07-2020

Wil je dat jouw zoon of dochter meer leert over paardentaal en de omgang met paarden? Of ken je kinderen die dit super leuk vinden?! De online cursus “Ik begrijp de paardentaal” duurt 3 weken en bestaat uit leerzame filmpjes, foto’s en vragen over gedrag, omgang en communicatie met paarden. Je ontvangt de cursus per email en kinderen kunnen de cursus op hun eigen moment volgen. Inhoud van de cursus:

 • Natuurlijk paardengedrag
 • De leefwijze van de kudde
 • Paardentaal begrijpen
 • Leiderschap
 • Lichaamstaal
 • Verschillende paardenkarakters

Datum: 26 november 2020
Tijd: 13.00 – 16.30 uur
Kosten: € 67,50
Meer info 

Start: 20 juli 2020 (kinderen kunnen de cursus op ieder gelegen moment doen)
Leeftijd: t/m 12 jaar
Kosten: Actieprijs € 25,00 (50,00)

?

BASISCURSUS ‘IK BEGRIJP DE PAARDENTAAL’ (KIDS)

01-07-2020 (VOL)
22-07-2020  (VOL)
30-09-2020 (BESCHIKBAAR)

In deze cursus nemen we kinderen mee in de leefwijze van de kudde paarden. Wat is het natuurlijk gedrag van paarden? Hoe communiceren paarden met elkaar? Hoe werkt de communicatie tussen kind en paard? We gaan aan de slag met lichaamstaal. Wat gebeurt er wanneer je lichaamstaal klein, terughoudend of heel groot is? Wat is het verschil tussen een rustige en een drukke benadering? Ieder kind leert in deze cursus het paard te begrijpen én ze leren wanneer het paard hen begrijpt. (On)bewust leren kinderen ook heel veel over zichzelf én elkaar. Thema’s:

 

 • Kennismaken met diverse type paarden
 • De samenwerking van de kudde
 • Het begrijpen van de paardentaal
 • De communicatie tussen kind en paard
 • Leiderschap tussen kind en paard
?

VERVOLGCURSUS ‘IK BEGRIJP DE PAARDENTAAL’ (KIDS)

15-07-2020 (VOL)
05-08-2020 (VOL)
14-10-2020 (BESCHIKBAAR)

Na de basiscursus leren kinderen het verschil tussen diverse typen paarden. Want ieder paard is anders en vraagt ook om een andere benadering. Hoe herken je verschillende typen paarden en hoe kun je daarmee omgaan? Kinderen leren hoe ze leiding nemen en vertrouwen geven. We laten zien hoe de verschillende paarden reageren op spannende voorwerpen. Op deze manier weten kinderen wat de natuurlijke reactie is, wanneer zich voor een paard een spannende situatie voordoet. Hierdoor kunnen zij op zo’n moment beter inspelen op de behoefte van het paard. Thema’s:

 

 • Hoe een paard leert
 • Het herkennen van diverse typen paarden
 • De omgang met die verschillende paarden
 • Hoe reageert een paard als hij iets spannend vind?
 • Leiding nemen en vertrouwen geven

Datum: 1 juli (VOL), 22 juli (VOL), 30 september 2020 (BESCHIKBAAR)
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Leeftijd: t/m 12 jaar
Kosten: € 35,00
De basis- en vervolgcursus bedraagt samen € 65,00

Datum: 15 juli (VOL), 5 augustus (VOL), 14 oktober 2020 (BESCHIKBAAR)
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Leeftijd: t/m 12 jaar
Kosten: € 35,00
De basis- en vervolgcursus bedraagt samen € 65,00

O V E R   P A A R D E N I N Z I C H T E N

Middenin de randstad, omringd door grote steden als Den Haag en Rotterdam, ligt Paardeninzichten geheel verscholen in natuurgebied het ‘Bieslandse bos’. De paarden leven altijd buiten en in kuddeverband, zodat ze voldoende bewegingsvrijheid en sociaal contact hebben. Doordat zij kunnen voldoen aan hun natuurlijke behoeften, blijven ze fysiek en mentaal in balans en zijn ze in staat waardevolle Paardeninzichten te geven. Naast de kudde paarden en deze idyllische plek, hebben we natuurlijk ook een team van mensen. Iedereen geeft vanuit zijn eigen expertise en op professionele wijze inzichten tijdens de trainingen en activiteiten » Meer over Paardeninzichten

V O L G   O P   S O C I A L   M E D I A