Training ‘Natuurlijk Vitaal’

De training “Natuurlijk Vitaal” is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Delft, Reinier de graaf gasthuis, Instituut voor natuureducatie (IVN) en stadstuinderij BuitenLeeft. De training is bedoeld voor mensen die teveel stress ervaren en daar verandering in willen brengen. Deelnemers leren zelfsturend reageren op de onbalans tussen draaglast en draagkracht in het dagelijks bestaan. Hierdoor kunnen zij lichamelijke en mentale klachten, die daar het gevolg van zijn, verminderen. Wij gebruiken de natuur als metafoor en werken met een combinatie van theorie- en praktijkopdrachten.

KRACHT VAN DEZE TRAINING
Deelnemers krijgen in de tuin van BuitenWerkt en door het werken met een kudde paarden, inzichten in eigen patronen. In deze training komt de totale leef- en werkstijl aan bod. Bij BuitenWerkt stappen deelnemers uit het drukke dagelijks leven en gaan ze aan de slag met het thema “(ont-)moeten”. In de tuin ervaren zij hoe lichaam en geest tot rust komen in de natuur. Het werken in de tuin wordt gebruikt als metafoor en staat symbool voor de (werk)situatie. Er is immers op de tuin altijd (te)veel werk en er liggen overal nieuwe kansen en uitdagende situaties te wachten. Hoe pakken zij al dat werk aan?

Paardeninzichten werkt met een kudde paarden die 24 uur per dag kunnen voldoen aan hun natuurlijke behoeften. Die behoeften zijn: bewegingsvrijheid, sociaal contact en voldoende voedsel. Wanneer aan deze behoeften niet wordt voldaan ontstaat stress bij de paarden dat ook een verandering in de kudde brengt. Paardeninzichten laat zien hoe dit proces werkt en hun kudde hiermee omgaat. Deelnemers leren door de reacties van de paarden waar hun eigen behoeften liggen. Tevens komen zij erachter hoe ze zelf omgaan met de situatie(s) wanneer er niet aan eigen behoeften voldaan wordt. Door het werken en samenwerken in andere omstandigheden dan de deelnemers gewend zijn, worden terugkerende patronen uit de dagelijkse (werk-) situatie zichtbaar. Met de natuur en de paarden als spiegel helpen de trainers bij bewustwording van deze terugkerende patronen. Daar ligt de basis om een nieuwe balans te vinden!

 

WAT LEVERT DE TRAINING OP
Het is een begin of een nieuwe manier van zelfreflectie voor werknemers op hun huidige leef- en werkstijl. De deelnemers krijgen:

 inzicht in bestaande patronen
 inzicht in zaken die de omgeving van hun vraagt en/of zichzelf oplegt
 aandacht in het hier en nu
 inzicht in eigen ruimte innemen
 inzicht in de rustgevende werking van de natuur en hoe dit stress kan verlagen
 duidelijkheid over hun persoonlijke stressfactoren en identificatie
 zicht op hun valkuilen en belemmerende overtuigingen

Hierdoor leren de deelnemers:
 leven en werken vanuit natuurlijke behoeften en intrinsieke motivatie
 balans en rust te krijgen in de werkomgeving

 

LAAT MENSEN ERVAREN HOE WIJ NATUUR EN GEZONDHEID COMBINEREN EN DRAAG BIJ AAN MEER VITALITEIT BINNEN DE ORGANISATIE!

ONTVANG MEER INFORMATIE EN EEN VOLLEDIG OP MAAT GEMAAKT VOORSTEL MET PRIJSINDICATIE… 

 

Bedrijfsnaam (verplicht)

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Geslacht (verplicht)
VrouwMan

E-mail adres(verplicht)

Telefoonnummer

Stuur me ook af en toe Tips & inspiratie

Onderwerp

Je bericht