Training Natuurlijk leiderschap

In deze training gebruiken wij de natuur als metafoor.  Evelien Olyslagers (gedragsdeskundige) en Hugh Jansman (ecoloog) bundelen hun kennis in een praktijkdag waarin jij en je collega’s leren van de natuur.

Paarden als onderdeel
Evelien Olyslagers werkt met een kudde paarden. Ieder paard heeft zijn eigen rol binnen de kudde. Wanneer ze in actie moeten komen, weten ze precies hoe ze als kudde moeten handelen, waardoor een natuurlijke samenwerking ontstaat.
Zie het als een zelfsturend team!

De kudde geeft jullie inzichten, doordat zij non-verbaal reageren op jullie communicatie en samenwerking. Hoe kun je samenwerken met een kudde paarden en hoe pakken jullie dat gezamenlijk aan? Wie gaat zonder plan al aan de slag? Wie kijkt liever vanaf een afstand mee? Wie bedenkt de mogelijkheden en wie ziet de risico’s?

Over leven….
Hugh Jansman neemt u mee in de fascinerende wereld van het leven.  Daarbij staat de ecologie centraal. Eten of gegeten worden, leven en overleven! Hoe sta jij in het leven? Ervaar je de dagelijkse gang van zaken als gemoedelijk of sta je bloot aan de nodige stress? Als we het nieuws mogen geloven is ongezonde stress voor veel mensen eerder regel dan uitzondering. 

Herkenbaar? Zo vreemd is het niet. We zitten ecologisch bezien in een spannende fase. In de natuur draait het al miljoenen jaren om leven en overleven en die systemen vormen dan ook een onuitputtelijke bron van inspiratie. Want hoe verloopt de wedloop tussen jager en bejaagde? Moet je je niche vinden in de vertrouwde omgeving of kun je beter ver weg trekken in de hoop een oase te vinden? Wanneer is het beter om een generalist te zijn, en wanneer een specialist? Hoe vermijd je competitie en concurrentie? Slaat “Survival of the fittest” altijd op een individu of kan het ook om een sociale groep gaan? Welke vormen van adaptatie zijn er? En waarom gaat transformatie gepaard met een fase van kwetsbaarheid?

 

WETEN WAT WIJ VOOR JOUW ORGANISATIE KUNNEN BETEKENEN? ONTVANG EEN VOLLEDIG OP MAAT GEMAAKT VOORSTEL MET PRIJSINDICATIE OF MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING. 

 

Bedrijfsnaam (verplicht)

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Geslacht (verplicht)
VrouwMan

E-mail adres(verplicht)

Telefoonnummer

Stuur me ook af en toe Tips & inspiratie

Onderwerp

Je bericht