Een team of bedrijfsuitje middenin de randstad en toch middenin de natuur! Dat is het Bieslandse polderuitje!
In natuurgebied Buytenhout-west – gelegen tussen Delft, Rotterdam en Den Haag – kun je samen met collega’s diverse activiteiten doen. Voor welke activiteit of workshop je kiest, is aan jullie. Alle activiteiten zijn op loopafstand van elkaar bereikbaar. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

ACTIEVE ACTIVITEITEN

TEAMBUILDING MET PAARDEN

Hoe maak je aan de kudde paarden duidelijk wat de bedoeling is en hoe pakken jullie dat gezamenlijk aan? De paarden reageren op jullie non-verbale communicatie en uit de praktijk is wel gebleken dat dit vaak tot de nodige hilariteit leidt. De samenwerking en communicatie staat in deze activiteit centraal en natuurlijk maken we ook de vertaling naar de werkvloer.

BOUWEN MET BAMBOE

Jullie bouwen in twee teams een 4 meter hoge piramide van bamboestokken. Je ervaart op speelse wijze hoe het samenwerkingsproces tussen jullie werkt. Diverse rollen worden zichtbaar. Wie neemt de leiderschapsrol op zich? Welke manier van leiderschap past iemand toe? En hoe verloopt de communicatie? Één team zal uiteindelijk als eerste de piramide hebben staan.

 

 

KAMPVUUR MAKEN

Het bos in om hout te sprokkelen voor jullie kampvuur. Fysiek aan de slag om het hout te hakken. Op een speciaal daarvoor bestemde plaats, bouwen jullie het kampvuur om ervoor te zorgen dat het vuur gaat branden. Hoe kun jij van waarde zijn binnen deze opdracht? Welke taak neem jij op je? Ben je meer een verzamelaar en ga je hout zoeken of heb je meer behoefte aan een fysieke uitdaging?

 

TEAMBUILDING MET SCHAPEN

Jullie gaan mee op pad met de schaapsherder en zijn honden. Hij vertelt hoe de schapen het natuurgebied onderhouden en hoe hij met zijn honden te werk gaat. Na een uitleg over de werkwijze gaan jullie samen als team aan de slag met de kudde schapen. Hoe pakken jullie dat gezamenlijk aan? 

AAN DE SLAG IN DE MOESTUIN

Stadstuinderij BuitenLeeft is een grote moestuin waar iedereen met de handen in de aarde mag werken. Afhankelijk van het seizoen kun je er van alles doen. Bijvoorbeeld de groenten poten of oogsten of de bedden waar alle groenten groeit verzorgen. Daarnaast is het ook mogelijk om jullie eigen pizza te maken in de buitenoven. Afhankelijk van jullie wensen, maken we een leuk aanbod in de tuin. 

RUSTIGE ACTIVITEITEN

RONDLEIDING NATUURGEBIED BUYTENHOUT

Ontdek meer over de natuur van Buytenhout-west. Gelegen tussen Rotterdam, Delft en Den Haag. Vele partijen en betrokkenen werken samen om een gezond natuurgebied middenin de randstad te behouden. Tijdens deze rondleiding met gids vertellen we jullie daar alles over.

RONDLEIDING HOEVE BIESLAND

Hoeve Biesland is de biologisch-dynamische boerderij in de Bieslandse polder. Hier kunnen jullie met al je zintuigen de boerderij ervaren. We vertellen alles over het werken op biodynamische wijze binnen een gesloten kringloop. Daarnaast kun je ook kennismaken met de Weilandwinkel waar je diverse streekproducten kunt vinden.

LOSLATEN IN HET STILTEGOED

“Laat de natuur je helpen om het moeten even los te laten en het zijn met jezelf te ervaren.”
We nemen jullie mee naar het Stiltegoed. Een gebied van 10 hectare en ten dienste van de stilte, bewust-zijn en bezinning ingericht. Natuurlijk zal deze wandeling gedeelte in stilte zijn. 

YOGA, MEDITATIE EN MINDFULLNESS

Rust en ontspanning staat centraal. Voor ieder die graag een aantal tools wilt ontvangen om niet fulltime met werk te worden overspoeld, organiseren we yoga, meditatie of mindfullness sessies. Het gaat om de kleine momenten die je tussendoor kunt nemen om vervolgens weer met volle focus en 100% energie aan het werk kunt. 

BEELDHOUWEN

We gaan aan de slag met een stukje speksteen om een Talisman te maken. Een Talisman is een object dat energie aantrekt die je wenst, en positieve krachten stimuleert. Met een klein stukje steen is het mogelijk om alle facetten van het beeldhouwen te ervaren. Vormgeven, loslaten, polijsten. Het resultaat is vaak verrassend. 

Na afloop is er gelegenheid om jullie uitje af te sluiten met een borrel rondom het kampvuur of een heerlijk diner.