Ontdekkend leren voor kinderen

Kindercursus ‘Het paard en ik’ – Start 27 maart 2019
In deze kindercursus nemen we de kinderen mee in de leefwijze en de samenwerking van de kudde paarden. Omdat dieren een andere communicatie hebben als mensen, leren kinderen meer over zichzelf en de ander. Waarom vertoont een dier soms bepaald gedrag? Wat gebeurt er bij hem én waarom vertoont hij dat gedrag naar mij? Als je die vragen kunt beantwoorden dan zijn er de volgende vragen: Hoe ga ik er mee om? Wat doe ik als een dier niet doet wat ik wil? Is dat door het dier te veranderen of respecteer je de ander en wil je onderzoeken hoe je toch kunt samenwerken?
Meer informatie →

 

Individueel
Tussen een kudde paarden en middenin de natuur zijn en leren over de taal, de manier van leven en het contact dat paarden maken. Onbewust leren kinderen wat hun kwaliteiten zijn, wat ze wel of niet leuk vinden en hoe ze voor zichzelf mogen kiezen. Ze leren ook wat anderen graag willen want paarden geven namelijk niet altijd het gewenste antwoord. Het is een leuke ervaring en daarnaast is het goed voor de ontwikkeling van het kind. Denk bijvoorbeeld aan onzekerheid of faalangst. Door hun kwaliteiten te ontdekken kan onzekerheid plaatsmaken voor zekerheid. Door iets nieuws te ondernemen leren kinderen uit hun comfortzone stappen dat ze minder angstig maakt. Doordat ze volledig zichzelf mogen zijn, tijd krijgen voor hun eigen ontwikkeling en fouten mogen maken ontstaat zelfvertrouwen. Als ouder kun je erop vertrouwen dat het kind onder deskundige begeleiding veilig is. Ervaring met paarden is niet nodig. 

Kinderen kunnen af en toe eenmalig 1,5 uur komen of een traject van vijf keer 1,5 uur. Het traject zorgt ervoor dat er een verandering mogelijk is. De groepscursus is met maximaal zes kinderen. De activiteiten zijn:

 

  • Contact met paarden
  • Leren over communicatie van dieren
  • De leider zijn en de leider volgen
  • Samenwerken met de paarden (en anderen kinderen)
  • Verzorging paarden en hun leefomgeving
  • Paardrijden door het bos
  • Lichaamstaal

Wil je meer informatie of een afspraak maken?
Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op.

Je voornaam (verplicht)

Je achternaam (verplicht)

Geslacht (verplicht)
VrouwMan

Je e-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Stuur me ook af en toe Tips & inspiratie

Onderwerp

Je bericht

Het was een hele fijne dag waar ik nog heel vaak aan terug denk. Als er iets is dat ik niet zo fijn vind en ik kijk naar de foto’s, dan weet ik weer hoe het was. Ik vind het lief van Evelien dat ze dit doet. Ik hoop dat nog veel kinderen die zich niet zo fijn voelen ook daarheen mogen. Dan hebben ze het ook fijn.

Aan haar lichaamstaal was altijd te zien dat ze onzeker en verlegen was. Doordat de paarden geen aandacht voor haar hadden moest ze op een andere manier contact zoeken waardoor ze zich bewust werd van haar lichaamstaal. Ik zie haar groeien.